Oedeemtherapie

Een oedeemfysiotherapeut is een algemeen fysiotherapeut die zich in een aanvullende opleiding heeft gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die te maken hebben met oedeem. Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Het ontstaat vaak geleidelijk maar kan een chronisch karakter krijgen.  Middels manuele lymfedrainage word geprobeerd om de afvoer van het vocht weer te optimaliseren.

Samenwerking Fysiotherapie Leunissen en Fysiotherapie Eurelings

Kwalitatief goede behandelingen geven, vinden wij erg belangrijk. Met de huidige hoeveelheid specialisaties binnen de fysiotherapie is het haast onmogelijk om met een klein team elke specialisatie aan te bieden, zonder dat hierbij de kwaliteit van zorg verloren gaat. Daarom hebben wij fysiotherapie Leunissen en fysiotherapie Eurelings in Schimmert besloten intensiever samen te werken.

Bent u patiënt bij ons en heeft u oedeemfysiotherapie nodig, dan wordt u doorgestuurd naar Fysiotherapie Eurelings. Bent u patiënt bij Fysiotherapie Eurelings en heeft u Parkinson, dan wordt u doorgestuurd naar ons, fysiotherapie Leunissen. Naar onze mening een mooi voorbeeld van het aanbieden van de juiste zorg op de juiste plaats!

Mocht u meer informatie willen dan kunt u contact opnemen met ons, fysiotherapie Leunissen of Fysiotherapie Eurelings.