Hydrotherapie

Bij het bestaan van klachten in het houding- en bewegingsapparaat dan wel bij het opnieuw opbouwen van uw algehele conditie na ziekte of inactiviteit, kan deelname aan de groepshydrotherapie sessies in de Polfermolen te Valkenburg een prima optie zijn. Deze lessen staan onder leiding van een fysiotherapeut en worden gegeven in verwarmd water van 32 graden C.

De diepte van het bad kan afgestemd worden op een ieders mogelijkheden: het niet beheersen van de zwemtechniek vormt dus geen belemmering voor deelname!

Een verwijzing door huisarts of specialist is niet nodig.

Naast deze groepslessen bestaat eveneens de mogelijkheid van individuele hydrotherapie, bijvoorbeeld na knie- of heupoperatie, bij het bestaan van de ziekte van Bechterew of reumatoïde artritis etc.

De sessies

Het totale verblijf in bad bedraagt steeds 60 minuten exclusief omkleedtijd. De groep- of individuele hydrotherapieles duurt 30 minuten.

De groepssessies staan gepland op maandag 09.15 uur en 18.15 uur, dinsdag 19.10uur en vrijdag 10.30 uur. In de schoolvakanties zijn geen lessen gepland.

De individuele sessies vinden plaats op afspraak

Inschrijving/kosten

Per les wordt €7,25 in rekening gebracht. Men schrijft in per kwartaal en betaalt per kwartaal vooraf. Bij verhindering is inhalen op een van de andere dagen mogelijk.

Nieuwe deelnemers aan de groepssessies voor fibromyalgie en M. Bechterew dienen er rekening mee te houden dat kort na de start van de eerste sessie een intakegesprek zal worden gepland. De kosten hiervan bedragen € 33,00 en dienen contant te worden voldaan.

U ontvangt een betalingsbewijs.

Vergoeding door zorgverzekeraar

De individuele hydrotherapie behandelingen vallen onder de verstrekking “Fysiotherapie” en komen, afhankelijk van door uw persoonlijk afgesloten aanvullende verzekering, voor vergoeding in aanmerking.

De kosten van de groepshydrotherapie sessies worden steeds vaker door de zorgverzekeraars overgenomen. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u voor deze regeling in aanmerking komt!

Toegankelijkheid Polfermolen

De accommodatie is rolstoeltoegankelijk en voor zien van een lift.

Parkeren

Op loopafstand is ruime parkeergelegenheid aanwezig; voor deelnemers met een “parkeerkaart voor invaliden” is de parkeergelegenheid direct bij de ingang gelegen.

Bij de receptie van de Polfermolen kunt u naar de voordelen van de aanschaf van een parkeerkaart informeren.

hydrotherapie_1165